Представители в Общински съвет – Пловдив

Гражданско сдружение BraVo, Пловдив има 5 свои представители в Общинския съвет на гр. Пловдив. Те работят за превръщането на Пловдив в по-красив и удобен град за живеене и работа по основните приоритети, които има сдружението.

Савина Петкова

Савина Петкова завършва СОУ Св. Константин – Кирил Философ през 1986г. Магистър по право от Софийски университет „Св. Климент Охридски”  1992 г. Председател на Общински съвет – Пловдив 2015-2019г. Член на Управителния съвет на Националната Асоциация на Председателите на Общинските съвети в Република България в периода 2015г. – 2019г. Член на Националното сдружение на общините в Република България в периода 2015г. – 2019г. Член на Областен съвет за развитие  в периода 2015г. – 2019г. Юрисконсулт в Община Пловдив в периода 2000-2011,  като от 2008 г. до 2011г. е директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване“ в община Пловдив. Член на адвокатска колегия Пловдив от 1994г. – 2000г.

Ерол Садъков

Ерол Садъков е на 33. Син е на футболната легенда Аян Садъков, който е рекордьор по брой мачове с националния отбор на България. Той обаче не тръгва по стъпките на прочутия си баща, а избира друго поприще. Завършва спортна педагогика в Пловдивския университет, а след това записва „Екология” в Югозападния университет в Благоевград. В частния сектор е работил в сферата на екологията , а в последния мандат е зам. кмет на район „Източен”.  Семеен, с една дъщеря. В свободното си време се занимава с риболов и акваристика.

Ангел Молев

Д-р Ангел Молев е един от най-опитните анестезиолози в Пловдив. Началник на отделение по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Желае да подобри качеството на общинското здравеопазване. Има магистратура по „Здравен мениджмънт”.

Яна Димитрова

Яна Димитрова е на 33 години и е юрисконсулт. Израснала е в семейство на инженер и икономист, но избира да се реализира в съвсем друга област. Като човек със силно изразена гражданска позиция е била заместник председател на Младежки съвет гр. Пловдив още в ученическите си години. Изучавала е народно пеене, но правото взема превес и от 6 години работи по специалността си, като натрупва професионален опит в различни държавни и общински институции, а в момента се реализира в частния сектор. Благодарение на многобройните инициативи, в които взема участие, тя е наградена за Най-добър човек на гр. Пловдив в категория Градско развитие за 2023 година.

Борислав Инчев

44-годишният Борислав Инчев има  бакалавърска степен по туризъм и магистърска степен по „Държавни и общински финанси“. Има опит в общинска администрация още от 2008 год. Бил е главен секретар на община Пловдив до края на 2011 год. От 2015-та до ноември 2019-та год. е кмет на най-големия район в Пловдив, а именно район „Южен”. През годините  развива и частен бизнес. В момента се занимава с пчеларство и отглежда 120 кошера с пчели. В свободното си време  чете, разхожда се в планината, гмурка се, играе футбол , баскетбол, тенис на маса и кара колело.