Детска и спортна площадка на ул. Мизия в Кършияка

Съботният ден премина в облагородяване на една запусната спортна площадка. В ранния следобед BraVo доброволците отидохме до игрището на ул. Мизия в Кършияка (зад ресторант Хитър Петър). Оказа се, че игрището е в недобро състояние и по него имаше много работа. Всички деца, които бяха наоколо се включиха в почистването. Бързо се присъединиха и още техни приятели, които помогнаха и усърдно премахваха купищата боклуци, нападали листа и насъбрана пръст. През това време BraVo доброволците демонтираха старите изкривени и счупени баскетболни кошове и ги подмениха с нови. Предварително бяха подготвени големи стикери BraVo за таблата. Позволихме на всички деца, които се включиха в акцията, да се подпишат за спомен, за да се знае, че са помагали за облагородяването на площадката.

През това време на съседната детска площадка доброволци и родители на деца почистиха пространството от боклуци и заедно с много деца нарисуваха пъстра разноцветна дама, за да могат децата да играят на игрите от нашето детство навън, вместо да са вперили поглед в телефоните си. Затова занесохме и голяма макара, която децата и доброволците боядисаха и върху нея беше монтирана дъска за игра на шах.

С останалата боя децата нарисуваха различни картини и изписаха BraVo, Пловдив – като благодарност и признание за свършената работа.