Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Наслука с „BraVo, Пловдив“

22 октомври 2023 @ 11:00 17:00

На 22 октомври от 11ч доброволците от „BraVo, Пловдив“ и рибари ще пуснем над 2000 бр. европейски сом и амур. Сборният пункт е коритото на Марица пред магазин „Лекси“.

„Благодарим на „Браво, Пловдив“ за жеста. Тази година те са най-големият дарител в нашата кампания, като се включиха с 1500 лева. Обединява ни желанието за по-чиста природа и повече живот в нашите реки и езера“, коментира Павел Драгов, който е в основата на инициативата.

Събитието е част от кампанията, която „Браво, Пловдив“ води за социализацията на река Марица. За съжаление докато за повечето градове реката обикновено е сърцето на града, то в Пловдив реката е откъсната от градския пейзаж. Тя е един от най-важните елементи в екосистемата на града, но пловдивчани са загубили връзката си с нея, а тя се е свила в коритото си, притисната от храсти и новопоявили се лонгозни горички и живее собствен живот.

Екипът на „Браво, Пловдив“ е категоричен, че реката трябва да бъде място за култура, бизнес, спорт и отдих чрез благоустрояване на крайбрежните зони, изграждане на паркови рекреационни и атракционни зони.

Хайде заедно да прекараме неделния ден край реката!

BraVo Пловдив

View Organizer Website

бул. Марица 17

бул. Марица 17
Пловдив, 4000 България
+ Google Map