Обновяване на игрище в кв. Христо Смирненски

Избрахме едно неподдържано квартално игрище за първа акция на доброволците от BraVo, Пловдив.

Само няколко часа след като се събрахме и поработихме, това игрище пред блок N 17 на ул. „Ген. Колев” бързо привлече децата от квартала и те бързо се организираха да играят футбол. Ентусиастите от гражданската инициатива „Браво ,Пловдив!“ и доброволци от близките блокове възстановихме вратите за футбол, боядисахме хидрофора на ВиК и будката на „Чистота”, поставихме пейки и кошчета, засадихме цветя и почистихме района.

В акцията се включиха и родители с децата си от близките блокове, които обещаха да полагат грижа това игрище да бъде поддържано и приятно място за игра и спорт. Групата доброволци се оказа толкова сръчна, че успя в рамките на деня да свърши работата, предвидена за два дни.

Благодарим на Пламен Моравенов и сина му, на Веско от АйлякХамак, на човека, който ни донесе вода и още чували за смет, на човека, който боядисва с нас но не ни каза името си, на Михаел и Вероник от Белгия и на всички дечица! Радваме се, че едно игрище успя да обедини толкова много хора в желанието да направим града по-красиво и приветливо място за живеене и работа.

Браво, Пловдив!