Асфалтиране на паркинг в Централен

В съботния ден на 21 октомври асфалтирахме паркинга, който е зад офиса на сдружение BraVo Пловдив на бул. Христо Ботев 71. С 30 тона чакъл и още толкова асфалт бяха необходими да бъде обработено около 2/3 от пространството, на което жителите на блока държат автомобилите си.

Паркингът беше в трагично състояние, осеян с дълбоки кратери, опасни за по-ниските автомобили. В дъждовно време ямите се превръщат в огромни локви, а колите разнасят калта навсякъде. Въпреки че е общинска собственост, теренът от години е занемарен. Когато сдружението се нанесе в офиса отпред и колегите започнаха да използват паркинга, разбрахме какво затруднение е за живущите. 

Паркингът първоначално  бе посипан с чакъл и заравнен с валяк. След това отгоре беше положен и асфалт. Близо 20 доброволци от сдружението се включиха в инициативата.

След като настилката се втвърди напълно, трябваше да бъде довършена и останалата част от паркинга. Тъй като там има стари плочки и бетон, беше необходимо пространството първо да бъде почистено и заравнено, а след това да се насипе чакъл и да се асфалтира.

„През 68-ма година се омъжих и дойдох снаха в този блок. Аз лично нямам кола, но съседите се мъчеха сами да направят нещо. Това място толкова равно и хубаво не съм го виждала никога. Добре, че сте вие младите“, коментира възрастна жена от жилищната сграда. 

След ремонта, живеещите в блока, няма да газят в кал до колене, за да се приберат до входа си. 

„Радваме се , че направихме едно добро на тези хора. Офисът ни може и да се премести, но в следващите години те няма да си разбиват автомобилите по тези кратери и парчета бетон, които бяха тук. С общи усилия можем да променим много неща в града и ние ежедневно го показваме. Докато повечето политици обещават светло бъдеще или се хвалят с постижения, направени с парите ни на данъкоплатци, ние показваме какво можем без да искаме пари от общината. Акциите ни ще продължат и след изборите, за да мотивираме повече пловдивчани да се включат в подобряването на градската среда!“, категоричен е председателят на сдружението Веселин Костов, който също взе активно участие в акцията.