BraVo, Пловдив отдаде почит към кукловода Янко Гъделев

Ентусиасти от сдружение „BraVo, Пловдив“ поставихме табелка на пейката, около която големият актьор Янко Гъделев забавляваше децата.

По този начин символично се включваме в запазването на паметта на артиста Янко Гъделев. На пейката в градината поставихме букет бели цветя и метална табелка с признателност и благодарност за споделените цветни емоции и магията на кукления театър.

„Скъп за всички ни Янко Гъделев, твоите сръчни ръце вдъхнаха живот на безброй истории и герои, омагьосвайки нас, нашите деца и вдъхновявайки колегите ти артисти. Куклите ти не бяха просто фигури, а съдове на радост, смях и дълбоки истории. Твоята креативност, отдаденост и страст към кукленото изкуство ще бъдат запомнени за много дълго време. Благодарим ти за магията, която сподели и наследството, което оставяш след себе си. Твоят дух живее чрез радостта и чудото, които дари на нас и света“, сподели Светослав Енчев.

На мястото бяха председателят на сдружението Веско Костов, зам.-кметът по транспорт Савина Петкова, както и общинските съветници от групата на „Браво, Пловдив“.

„Напусна ни изключителен артист, майстор на куклите, който пленяваше с изкуството си малки и големи. Пловдив осиротя, много деца за съжаление няма да могат да се докоснат до вълшебния танц на куклите на Янко Гъделев“, каза Веско Костов.

На пейката „Цар-Симеоновата градина“, около която в последните години много хлапета се забавляваха с танца на куклите на изкусния кукловод, е отрупана с цветя и рисунки с послания от малки и големи, които пазят спомена за артиста. Именно това провокира и участниците в сдружението да се включат в инициативата.’