„Браво, Пловдив” влиза в битката за управлението на града, представи своя кандидат-кмет

Гражданското сдружение „Браво, Пловдив”, което доби изключително голяма популярност в последните месеци, ще се яви на предстоящите местни избори под тепетата. Председателят на сдружението – Веселин Костов заяви, че с неговите съмишленици са взели нелекото решение да участват за доверието на пловдивчани.

Самият Костов, който  дълги години е живял в Белгия, ще  бъде кандидат-кметът на „Браво, Пловдив”. Той е роден в Пловдив, като е завършил своето  образование в Брюксел. След това е работил в сферата на рекламата, графичния дизайн и маркетинга за големи международни компании и  белгийски политици.

„След дълги години в рекламата, реших да се върна в родния си град, като констатирах неговата бавна деградация. Така с приятели  решихме да направим едно движение, чиято цел бе да направим нашия град по-красив и по-приятен за живот. Започнахме със съвсем малки акции. Бяхме 10-ина души, като стартирахме с почистване и облагородяване на паркове, след това имахме акции за запълнени дупки в различни квартали на Пловдив. Организирахме събития в социалния и културния живот на Пловдив. В един момент осъзнахме, че сме на 400 души”, каза Костов. Той обясни, че междувременно са получени десетки, ако не и стотици сигнали, на които обаче се оказва, че няма как да отговорят или да направят каквито и да е намеси, защото възможностите им не го позволяват.

„ За много от проблемите, които нямаше как да решим, се сблъскахме с незаинтересованост от страна на местната администрация за реалните проблеми на хората. За това решихме да участваме на местните избори. На мен се падна честта и отговорността да бъда кандидат-кмет за Пловдив”, заяви Костов.

Той представи и кандидатите за районни кметове. За район „Централен” кандидатът е юристконсултът Яна Димитрова, която е един от основателите на „Браво, Пловдив”.

„Започнахме много инициативи с всички читави хора, които са част от сдружението, но се сблъскахме с апатията на общината и недостига ни на сили, защото да искаш,  невинаги  означава да можеш и да го направиш. Именно това ни подтикна да се включим в местните избори, защото вярваме, че градът ни има изключително голям потенциал, а и не е трудно той да се разгърне. Всички ние сме потърпевши от неуредиците, които виждаме”, каза Димитрова.

Кандидат за район „Южен” е  бившият кмет на района Борислав Инчев в мандат 2015-2019 година.

„Приех поканата и предизвикателство на гражданско сдружение „Браво, Пловдив” да стана част от екипа, който ще участва на местните избори и да съм кандидат за район „Южен”. Оставих доста несвършена работа. Мисля, че последните 4 години „Южен” не успя да задържи мястото, което му се полага като най-голям район. Кючука е нещо различно, което неизменна част от Пловдив, но последните години нито инвестициите са на нужното  ниво, нито има нужното развитие. Надявам се да предизвикам с моята кандидатура един сериозен дебат за район „Южен”, с който  да започнат да се реализират политики, а  не да се правят нещата на парче”.

Кандидатът за район „Източен” е Ерол Садъков, който през последния мандат бе зам.-кмет в него.  Той каза, че е изключително радостен и горд от сдружение „Браво, Пловдив”, като всички гледат в една посока за доброто  на града.

За район „Западен” е Димчо Петров, като той  има магистърска степен  по компютърни системи и технологии,а в момента е докторант  по  компютърни науки. 

„Опитът, който натрупах като зам.-кмет на Южен и общински съветник ми дава увереността, че мога да се справя с тази задача. Район „Западен” е белият дроб на Пловдив и трябва да го запазим като такъв”, каза Петров.

Най-младият кандидат за районен  кмет е за „Тракия” – Васил Ганчев, който е 23 години. Той е роден и израснал в Пловдив,  студент в ПУ „Паисий Хилендарски”. Работил е за европарламента, като сътрудник на български  евродепутат, а в момента е председател  на студентска организация „Паисий Хилендарски”, която през годините  са вършели много инициативи и акции.

„Мисля, че е време младите хора да вземат нещата в свои ръце и да покажат, че милеят за нещата, които се случват в България. Няма по-директен  начин от местното самоуправление за това.

Стоян Даскалов е кандидатът за район „Северен”. Той е галерист, организатор на множество събития и мероприятия

„Харесвам сдружението, което прави много за Пловдив, за децата, за културата. Искам да  покажем  на хората какво можем, а не само да говорим празни приказки. Виждам една незавършеност във всяко едно начинание, което се предприема от общината ”, каза Даскалов.

На въпрос с кого  биха си партнирали в Общинския съвет, Веселин Костов заяви, че тяхното лого неслучайно има различни цветове,  защото обединява хора с различни идеи и възгледи, но приоритетът е само един – доброто на Пловдив.

 „Важни са пловдивчаните, като управлението на града не трябва да има шапка от София, която да разпределя бюджета на града”, каза Костов.

Тъй като Изборният кодекс  не позволява граждански сдружения да участват с множество кандидати, те ще използват регистрацията на формацията „Българска прогресивна линия”.

„Беше много  трудна формата, под която да се явим.  Не сме имали намерение да участваме на местните избори в началото. Сблъсквайки се обаче ежедневно с проблемите на хората и града, се чувствахме толкова безпомощни, че  трябваше да предприемем тази стъпка”, каза Яна Димитрова.

източник: Trafficnews.bg