Освежаване и облагородяване на игрището на ул. Иван Рилски в Кършияка

BraVo допброволците се събрахме след работа и освежихме спортно игрище на ул. Иван Рилски. Веднъж вече бяхме ходили на това игрище и монтирахме нови баскетболни кошове. Сега се върнахме, за да довършим започнатото – да почистим, да освежим и облагородим пространството.

Първоначално почистихме боклуците и премахнахме избуялата растителност, която пречеше за нормалното използване на площадката за спорт. Бързо, след като започнахме работа, към нас се присъединиха много деца, които се включиха и помагаха да оправим игрището. Малки и големи, всеки според възможностите, се беше отдал на работа игрището да стане отново приятно място за събиране и различни видове игри и забавления.

След като почистихме и пометохме игрището от боклуци, треви и храсти, довършихме монтирането на баскетболните кошове. Няколко BraVo доброволеца оправиха (доколкото е възможно) скъсаната градна мрежа на игрището – поне да не е опасна и да нарани някой. Когато приключихме, заедно с децата нарисувахме цветна дама за скачане, за да има къде да играят на игрите от нашето детство. В една беседка пък поставихме макара с табло за игра на шах. Преди това макарата беше старателно боядисана от децата, които толкова много ни помогнаха с всичко, което правихме по игрището.

Работихме усърдно, веднага след работа и до сдрачаване, но отметнахме много работа и не се чувствахме изморени. Всички бяхме доволни и щастливи, че игрището стана чудесно място за игра. Обещахме да монтираме и футболни врати, за да могат децата да играят и футбол.