Проходима алея на Младежкия хълм

Тепетата са един от символите на Пловдив и са предпочитано място за разходки както от пловдивчани, така и от гостите на града. За съжаление тези градски пространства са сякаш забравени от местните власти и поддръжката им е занемарена.

На Facebook страницата на Браво Пловдив получихме сигнал и снимки за лошото състояние на алеята в подножието на Младежкия хълм. Алеята осигурява достъп до парковата среда и детската железница, но преминаването по нея на места е истинско предизвикателство. Дупки с различна големина и дълбочина правят нормалното придвижване трудно или невъзможно от майки с детски колички или хора с намалена подвижност.

Така доброволците от Браво Пловдив се организираха да запълнят поне по-големите дупки, за да може да се възстанови нормалното преминаване и достъп.

Близо 2 тона асфалт, 40 доброволци и подкрепата на няколко партньорски фирми, които предоставиха валяк и осигуриха транспортирането на асфалта, алеята е отново достъпна за всички, като по-големите дупки са запълнени и заравнени.